недеља, 19. јануар 2014.

Naše unutrašnje blago !!!!


Naše unutrašnje blago


" Nedavno sam čitao čudesnu knjigu Paola Kuelja: "Alhemičar". Siguran sam da su je već mnogi čitali. Ova knjiga se nalazi čak i u Ginisovoj knjizi rekorda! Preveli su je na 53 jezika, a u Brazilu je prodata u najvećem tiražu svih vremena. Radnja knjige govori o jednom andaluzijskom pastiru, Santjagu, koji je u sebi osetio potrebu da nađe celovitiji život. Zbog toga treba da se prepusti nepoznatom, i da prati svoje srce, sa nadom, da će naći sreću. Svi mi, koji u ovoj priči putujemo sa Santjagom, shvatamo da će bogatstvo i vrednosti koje tražimo, stići u naš život na različite načine. Osnovna ideja knjige je dužnost čoveka da ispuni svoju sudbinu. Ako zaista želiš nešto, onda će ti celi univerzum pomoći da ostvariš svoje ciljeve.
Imam osećaj, da se ova priča odnosi na sve nas, koji pripadamo FOREVERU. Od pastira se ne očekuje mnogo. On je lutajući trgovac koji putuje zemljom i nadzire stado. Snabdeva svoje kupce vunom i mesom. Zar svi mi nismo radili isto, pre nego što smo našli FOREVER?
Santjago se razlikuje od drugih, jer želi da bude drugačiji od njih. Čita uzbudljive knjige, sanja o egzotičnim zemljama... Znao je da mu svet pruža mnogo više od onoga što se očekuje u životu jednostavnog pastira. Stalno sanja isti san - da su negde u Egiptu u dnu piramida sakrili čudesno blago, koje čeka baš na njega, da ga otkrije. Izazov blaga je za njega bio tako snažan podsticaj, da je potisnuo čak i strah da će izgubiti sve što je do tada stekao. Je li vam poznat taj osećaj?
Santjago je dobija pomoć u najneverovatnijim situacijama od posebnih ljudi. U poslednjoj fazi puta, koja je bila puna opasnih prepreka, u traženju ovozemaljskih dobara je našao blago - duboko u sebi.Ovo je priča o veri, snazi, hrabrosti, koje se mogu naći u svima nama i pomažu nam da sledimo i najzamršenije snove. Santjago nam je pokazao kako da verujemo svom srcu i da tokom puta čitamo i razumemo zamršene znakove, koji nam pomažu da ostvarimo naše snove.
Gde si TI sada na ovom putu? Čudis se, kako si stigao u FOREVER? Jesi li našao svoje blago? Jesu li to ovozemaljska dobra ili je i tvoje blago duboko u tebi? Jesi li dostigao sve ono sto si postavio sebi za cilj, kada si krenuo na put sa FOREVEROM? Da li si pomogao onima koje si sreo na putu? Jesi li bio hrabar kada si se suočavao sa teškoćama? Jesi li bio ponizan kada si slavio svoje rezultate i pobede? Da li si na kraju svog puta ili si na početku potrage za blagom?
Izuzetno sam počastvovan, jer učestvujem na tvom putu kojim idemo zajedno. Nemoj dozvoliti da te slome "sporedni" putevi i slepe ulice! Neka ti ciljevi stalno budu pred očima! Nemoj dozvoliti da ti za vreme puta izbledi ta slika. Budi strpljiv i uvek pazi na sitnice, koje će ti često  biti putokaz na stramputicama. Seti se šta je alhemičar savetovao nestrpljivom Santjagu: " Tajna je tu, u sadašnjosti. Ako obratiš pažnju na sadašnjost, to će ti pomoći u razvoju. A ako umeš da se razviješ u sadasnjosti, ono što te čeka u budućnosti će biti mnogo bolje od toga."

                                                                                                    Rex Maughan

Mirela Vujanović
Independent Distributor
ID 360000158781

 064 254 36 93
mirelavujanovic@yahoo.com




Нема коментара:

Постави коментар