субота, 26. април 2014.

Korisne informacije o suncu i tamnjenju


//gallery.foreverliving.com/gallery/FLP/image/categories/SkinCareBody_small.jpg

Preduzmite sve 
potrebne mere da biste 
izbegli opekotine od sunca, pogotovo kod dece.Ograničite izlaganje sunčevim 
zracima bez zaštite,
posebno u vreme najjačeg sunčevog delovanja od 11-17 časova. Potražite hlad gde god je to moguće, ali zapamtite da možete "izgoreti" čak i u delimičnom hladu.
Opekotine od sunca možete zadobiti čak i kada se nalazite u vodi, ali isto tako je opasno delovanje visokog nivoa UV zračenja koje se reflektuje od snega ili 
peska.Prekrivanje glave 
šeširom širokog oboda ili kapom smanjuje izlaganje lica, glave i vrata suncu.Prekrijte izložene delove tela odećom npr. košuljom dugih rukava. Nosite naočare za sunce kojima ćete izbeći direktno izlaganje očiju suncu.Nanesite sredstvo za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom (najmanje15) na izložene delove tela. Nanesite obilno i često ponavljajte postupak. Određeni lekovi, tablete i kozmetički proizvodi mogu povećati vašu osetljivost na sunčeve zrake.

ČINjENICE O ZAŠTITI PROTIV SUNCA

Sunčeva svetlost je izvor života na Zemlji i uglavnom je njegovo dejstvo korisno. Ali deo sunceve svetlosti, nevidljiv našem oku, čine ultraljubičasti ili UV zraci. Putujuči u toplija područja na odmor, i čestim izlaganjem suncu, mogučnost pojave raka kože dramatično raste. Istraživanja pokazuju da je uzrok gotovo svih tipova raka kože zračenje Sunčevih zraka. Dva glavna tipa raka kože su: dobroćudni melanom, iako retko smrtonosan ubraja se u oko 5% registrovanih malignih bolesti i rasprostranjeniji je kod osoba starijeg doba. Maligni melanom, s druge strane, je sve češći i pojavljuje se u mlađem dobu i malo manje od 10% tumora se pojavljuje kod osoba u dobi od 20-39 godina. U poslednjih 15 godina ovaj procenat se udvostručio i danas 1 od 25 smrti od raka kod osoba ovog uzrasta. Posvećujući više pažnje našoj koži kod izlaganja suncu, možemo drastično smanjiti ovu statistiku.

Sunčevi zraci dele se na dva tipa UV-zračenja poznata kao UVA i UVB. Oba tipa uzrokuju promene na koži, ali postoje bitne razlike među njima.
Zapamtite: slovo A znači aging (starenje), a B znači burning (opekotine). UVA zraci prodiru duboko u kožu dovodeći do njenog isušivanja, stvaranja bora, opuštanja (zbog smanjene elastičnosti) i do pojave mrlja ( poput staračkih pega). UVB zraci uzrokuju površinska oštećenja kože, od laganog crvenila do težih plikova.

Zaštitni faktor (SPF) kreme ili losiona označava nivo zaštite protiv štetnog delovanja i dugotrajnog izlaganja sunčevim zracima. To označava stepen izloženosti  UV zracima koji uzrokuje manje vidljivo crvenilo na području kože zaštićene sredstvom za sunčanje u poređenju sa izloženosti UV zraka koji uzrokuju jednak stepen crvenila na nezaštićenoj koži. Što je veći zaštitni faktor, koža može biti duže izložena direktnom delovanju sunčevih zraka bez oštećenja. Uprkos tome, čak i uz dobro sredstvo za sunčanje, potrebna je umerenost.


199
https://gallery.foreverliving.com/gallery/HUN/download/SRB/products/199_Sunscreen_SRB.pdf
https://gallery.foreverliving.com/gallery/FLP/download/products/2013_Product_Manual/199_Aloe_Sunscreen_ENG.pdf

319

https://gallery.foreverliving.com/gallery/HUN/download/SRB/products/319_Sunscreen_Spray_SRB.pdf
https://gallery.foreverliving.com/gallery/FLP/download/products/2013_Product_Manual/319_Aloe_Spray_Sunscreen_ENG.pdf

Mirela Vujanović
Independent Distributor
ID 360000158781

 064 254 36 93
mirelavujanovic@yahoo.com

Check it out at 
https://www.foreverliving.com/marketing/joinnow/applicationForm.doaction=display&store=USA&distribID=360000158781&langID=en

Check it out at       http://www.foreverliving.com?store=USA&distribID=360000158781






















Нема коментара:

Постави коментар